[MODDING HELP] gibs aren't lining correctly

Discuss and distribute tools and methods for modding. Moderator - Grognak
SSk77
Posts: 57
Joined: Fri Sep 21, 2012 8:09 pm

[MODDING HELP] gibs aren't lining correctly

Postby SSk77 » Fri Sep 28, 2012 2:57 am

Please, I'm having problems with the gibs on my USS Enterprise they are in wrong postions I don't know why
Do anyone knows what I need to do to get them in the right position ?

OR

http://ftlmods.forumeiro.com/t11-help-g ... -correctly
User avatar
Kieve
Posts: 952
Joined: Tue Sep 18, 2012 2:21 pm
Location: Low Orbit
Contact:

Re: [MODDING HELP] gibs aren't lining correctly

Postby Kieve » Fri Sep 28, 2012 3:04 am

SSk77 wrote:Please, I'm having problems with the gibs on my USS Enterprise they are in wrong postions I don't know why
Do anyone knows what I need to do to get them in the right position ?

OR

http://ftlmods.forumeiro.com/t11-help-g ... -correctly


In your ship's XML file, you'll see a list of offsets for gibs 1-6. In order to ensure they line up right, start from the top-left corner of the ship_base.png and move down / right until the gib lines up.
The best way I've found is to do this in photoshop - put ship_base on a top layer and paste each gib in as a new layer underneath. Then use the "offset" tool to move it into position.

Distance to the right is "x"
Distance down from the top is "y"
Fill in however many pixels down and right you had to move, and everything should match up just fine in your game.
SSk77
Posts: 57
Joined: Fri Sep 21, 2012 8:09 pm

Re: [MODDING HELP] gibs aren't lining correctly

Postby SSk77 » Fri Sep 28, 2012 3:11 am

Thanks a lot man :D It works!!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests