[Tool] Superluminal 2.2.1 - FTL Ship Editor

Discuss and distribute tools and methods for modding. Moderator - Grognak
xlandar
Posts: 151
Joined: Thu Jan 23, 2014 1:34 am
Location: Bravo squadron, 49th heavy artillery brigade, federation fleet

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby xlandar » Fri Sep 05, 2014 5:13 am

agigabyte wrote:Yeah I'm using png.

EDIT: I did some random clicking and the image appeared, outside of the red and green lines, I moved it though.


if it appeared after some random clicking, i'm gonna guess that the .png contained WAY to much empty space, thus the actual ship graphic was off the screen.
art and coding tutorials wanted, pm if you have some good ones please!Image
User avatar
NewAgeOfPower
Posts: 288
Joined: Wed Jan 02, 2013 1:52 am
Location: ICN Excavalon

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby NewAgeOfPower » Fri Sep 05, 2014 5:39 am

@Karto

I figured out my problem. I have to list all the sound animations in a certain order ;_;

Thanks for the help, anyways.
Requiem. The first in the Ascension trilogy. Current version: 0.6 BETA.

Get your Ascension Faction siggys here!
Image
Image
Image
Image
wolfboyft
Posts: 60
Joined: Sat Nov 16, 2013 12:13 pm

Re: HELP! HELP! HELP!

Postby wolfboyft » Sat Sep 06, 2014 10:41 am

My game crashes on New Game with my ship!

I have been making a stupidly OP-ship as a test. It has no floor image, and it has no longer got 1 artillery (I removed it because I read somewhere that that might be the cause. Nope.) The fifth mount made for the hull smasher laser mark II artillery - I deleted that too. I thought I may have had some CE drones and weapons - removed 'em.

Nope.

Not even having four crew instead of eight!

"Nah" said the game. Crash.

My old mantis ship with even bigger rooms (corridors) worked. It didn't even have HULL on my first test!

It did have hacking at the start, but that's not the problem, I'm sure.

What is the problem? I've definetely been using Superliminal 2...
User avatar
kartoFlane
Posts: 1479
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:20 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby kartoFlane » Sat Sep 06, 2014 11:55 am

I presume your ship replaces the Kestrel, that's why the game crashes as soon as you enter the hangar... If you want to be able to access the hangar, then have your ship replace another ship.

Anyway, it may be something related to the room layout -- generally AE became a little more strict in this regard, and doesn't like rooms that are disconnected by more than ~2 tiles from the rest of the layout.
That said, it's rather hard to figure out the problem without having access to the ship in question...
Superluminal2 - a ship editor for FTL
User avatar
NewAgeOfPower
Posts: 288
Joined: Wed Jan 02, 2013 1:52 am
Location: ICN Excavalon

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby NewAgeOfPower » Sat Sep 06, 2014 3:59 pm

@karto

New problem. One of my weapons gets 'stuck', i.e. it won't retract when I power it down...
Requiem. The first in the Ascension trilogy. Current version: 0.6 BETA.

Get your Ascension Faction siggys here!
Image
Image
Image
Image
Abs
Posts: 82
Joined: Tue Aug 05, 2014 10:01 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby Abs » Sat Sep 06, 2014 4:11 pm

kartoFlane wrote:I presume your ship replaces the Kestrel, that's why the game crashes as soon as you enter the hangar... If you want to be able to access the hangar, then have your ship replace another ship.

Anyway, it may be something related to the room layout -- generally AE became a little more strict in this regard, and doesn't like rooms that are disconnected by more than ~2 tiles from the rest of the layout.
That said, it's rather hard to figure out the problem without having access to the ship in question...


I've replaced the Kestrel without a problem. I'd be curious to see if it's a room layout issue.

Abs
Image
Click to go to the mod's facebook page for the latest updates!
User avatar
kartoFlane
Posts: 1479
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:20 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby kartoFlane » Sat Sep 06, 2014 6:22 pm

@NAOP
Uh, either it's a 0 power weapon, or you had enough Zoltans in the room to power the weapon. I think I recall one other instance where the weapon would be impossible to depower, but I don't remember it ATM. I'm not exactly an expert on weapons.

@Abs
It's not that the Kestrel specifically is the cause, it's just that the game crashes when you select the problematic ship -- so if it replaces the Kestrel, then you can't open the hangar. Allows you to have slightly more control over the error *shrug*
Superluminal2 - a ship editor for FTL
User avatar
NewAgeOfPower
Posts: 288
Joined: Wed Jan 02, 2013 1:52 am
Location: ICN Excavalon

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby NewAgeOfPower » Sat Sep 06, 2014 6:23 pm

kartoFlane wrote:@NAOP
Uh, either it's a 0 power weapon, or you had enough Zoltans in the room to power the weapon. I think I recall one other instance where the weapon would be impossible to depower, but I don't remember it ATM. I'm not exactly an expert on weapons.


Neither is the case.

Let me send you a screenshot.

EDIT: Sent. Check your pm inbox.
Requiem. The first in the Ascension trilogy. Current version: 0.6 BETA.

Get your Ascension Faction siggys here!
Image
Image
Image
Image
Abs
Posts: 82
Joined: Tue Aug 05, 2014 10:01 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby Abs » Sat Sep 06, 2014 7:33 pm

kartoFlane wrote:@Abs
It's not that the Kestrel specifically is the cause, it's just that the game crashes when you select the problematic ship -- so if it replaces the Kestrel, then you can't open the hangar. Allows you to have slightly more control over the error *shrug*


Ah, yes...that makes perfect sense. I misunderstood - sorry.

Abs
Image
Click to go to the mod's facebook page for the latest updates!
wolfboyft
Posts: 60
Joined: Sat Nov 16, 2013 12:13 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby wolfboyft » Sun Sep 07, 2014 10:01 am

@kartoFlane

This is in regards to the big fat problem.

Okay, here's my stupidly OP power-cruiser (test)

https://www.dropbox.com/s/xagsz8r22t2ua ... w.ftl?dl=0


It has no floor. And no longer any artillery.

You just might need captains edition to make it work, but that's unlikely. :(

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests