[Tool] Superluminal 2.2.1 - FTL Ship Editor

Discuss and distribute tools and methods for modding. Moderator - Grognak
User avatar
kartoFlane
Posts: 1479
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:20 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby kartoFlane » Mon Sep 01, 2014 7:40 pm

Hm, I was under the impression that they were numbered from 1 to 8... But then again, I don't fiddle with enemy ships all that much.
Superluminal2 - a ship editor for FTL
agigabyte
Posts: 551
Joined: Fri May 31, 2013 1:59 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby agigabyte » Tue Sep 02, 2014 1:13 am

kartoFlane wrote:Huh... I'll admit I'm not exactly sure what your problem is. I just double-checked to confirm that I got the links set up correctly, and that I made no blunder when packing the editor. No idea how you'd end up in 2.0.5's download folder. Either way, here's the link to 2.0.6b.

This Is the same link, (I'm getting 32 bit, as I can't run 64 bit) so i'm not sure what's wrong.

agigabyte wrote:And still, nothing shows up graphic wise.

No idea what you mean by that. Could you ela

When I select something like hull, shields etc. nothing shows up.
OneShot17
Posts: 35
Joined: Fri Apr 18, 2014 3:54 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby OneShot17 » Tue Sep 02, 2014 4:33 am

kartoFlane wrote:Hm, I was under the impression that they were numbered from 1 to 8... But then again, I don't fiddle with enemy ships all that much.


Yeah, I figured that out, but the problem I'm running into is that when I try to load one of my ships that I created, the game loads a Rebel Rigger instead. Anything you could say that might help?
Abs
Posts: 82
Joined: Tue Aug 05, 2014 10:01 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby Abs » Tue Sep 02, 2014 8:54 am

OneShot17 wrote:
kartoFlane wrote:Hm, I was under the impression that they were numbered from 1 to 8... But then again, I don't fiddle with enemy ships all that much.


Yeah, I figured that out, but the problem I'm running into is that when I try to load one of my ships that I created, the game loads a Rebel Rigger instead. Anything you could say that might help?


kartoFlane wrote:That's because by removing the .append extension, you're effectively replacing the stock autoBlueprints.xml, so that it only contains your <shipBlueprint> and nothing else.
So since the game can't find the lists that events are referencing, it loads the default, crash-protection blueprint (located in blueprints.xml), which is, incidentally, the Rebel Rigger.


Using his advice here, I was able to make it so that the Rebel Rigger did not show up. Check out my thread for more information.

Abs
Image
Click to go to the mod's facebook page for the latest updates!
wolfboyft
Posts: 60
Joined: Sat Nov 16, 2013 12:13 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby wolfboyft » Tue Sep 02, 2014 5:10 pm

Ach, stuck again. I also figured out how to save and actually load an unfinished .ftl, but anyway. How do I place multiple artilleries?
User avatar
kartoFlane
Posts: 1479
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:20 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby kartoFlane » Tue Sep 02, 2014 6:15 pm

Select Ship Loadout & Properties, go to Armaments tab, and scroll down -- you can add more artilleries there. You can then place the additional artileries like any other system.

Edit
@agigabyte
Well, I don't know. It seems to work fine for everyone else...
Regarding graphics, you need to select the hull/etc images via the Images Tool ('E' by default) -- if they're still not showing up, then probably the images you're selecting may be in incorrect format.
Last edited by kartoFlane on Tue Sep 02, 2014 7:48 pm, edited 1 time in total.
Superluminal2 - a ship editor for FTL
wolfboyft
Posts: 60
Joined: Sat Nov 16, 2013 12:13 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby wolfboyft » Tue Sep 02, 2014 6:17 pm

kartoFlane wrote:Select Ship Loadout & Properties, go to Armaments tab, and scroll down -- you can add more artilleries there. You can then place the additional artileries like any other system.


Thanks a quadrillion! :)
agigabyte
Posts: 551
Joined: Fri May 31, 2013 1:59 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby agigabyte » Tue Sep 02, 2014 11:44 pm

What format does it use?
User avatar
kartoFlane
Posts: 1479
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:20 pm

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby kartoFlane » Wed Sep 03, 2014 12:08 am

32-bit PNG, the same as FTL uses. Though technically the editor should accept any valid png image...
Superluminal2 - a ship editor for FTL
agigabyte
Posts: 551
Joined: Fri May 31, 2013 1:59 am

Re: [Tool] Superluminal 2.0.6b beta

Postby agigabyte » Wed Sep 03, 2014 12:19 am

Yeah I'm using png.

EDIT: I did some random clicking and the image appeared, outside of the red and green lines, I moved it though.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests